Winkelcentrum Gendt 

Ervaar, geniet en beleef ons mooie centrum en complete aanbod.

Kersenfeest 2024 vind plaats van 28 juni t/m 30 juni. 

Volg alles van het kersenfeest op de website www.kersenfeeest.nl

Kersenfeest Gendt is vernieuwd,
Het Gendtse Kersenfeest is sinds een aantal jaren aan het veranderen en vernieuwen. De vernieuwingen van het Kersenfeest zijn onder andere het aantrekkelijk maken en houden van het programma op zaterdag en zondag, een centrale communicatie en PR. Achter de schermen is nu ook de organisatiestructuur onderhanden genomen.
Het Kersenfeest werd de afgelopen jaren via een vast schema georganiseerd– drie vaste partijen en iedere vier jaar een open inschrijving. Dat schema is nu losgelaten; het is voortaan ieder jaar  voor alle Gendtse verenigingen, groot én klein mogelijk om zichzelf in het middelpunt van het Kersenfeest te zetten. Dit is mogelijk doordat het overgrote deel van het programma verzorgd wordt door vaste organisatoren zoals de feesttent, het Lunapark, de triatlon en het straatfestival (voorheen de braderie).

 
De organiserende vereniging die in het middelpunt staat, is verantwoordelijk voor een aantal vaste elementen van het Kersenfeest waaronder de opening, de Zilveren kers en het kersentrio.  Dit maakt het Kersenfeest een mix van traditionele- en vereniging elementen die door de leden van stichting Kersenfeest en de organiserende vereniging worden opgepakt. Zij kunnen zichzelf promoten, extra sponsoren werven of bijvoorbeeld invulling geven aan een jubileum van de vereniging. Op deze laagdrempelige manier kunnen we een mooi dorpsfeest in ere houden en de vele mooie Gendtse verenigingen de kans geven zichzelf te presenteren. Saamhorigheid en ‘voor en door Gendt’ staan centraal.

 
Organisatie 2024
Om de nieuwe opzet van het Kersenfeest goed van start te laten gaan, hebben de leden van de Stichting Kersenfeest (Bataven, Schutterij, Harmonie en Winkeliersvereniging) gekozen voor een gezamenlijke organisatie in 2024. Onder het mom van ‘Samen Gendt’ zal  op 28, 29 en 30 juni een spetterend Kersenfeest worden neergezet.
Wie wordt de Kersenkoning(in)? Wie ontvangt de Zilveren Kers?
Alle informatie rondom het Kersenfeest kunt u vinden op onze app of via www.kersenfeest.nl


Tijdens het Kersenfeest weekend wordt er op 29 en 30 juni voor jong en oud verschillende activiteiten georganiseerd. Op zaterdag en op zondag vindt er in Gendt, een braderie plaats. 🍒

Heb jij een hobby, onderneming of gewoon iets heel gaafs in petto om het met publiek te delen?
Dan zien wij je graag op onze braderie. 
Via onderstaande link kun je je aanmelden voor een kraam aan de Dorpstraat.
👇👇👇
Inschrijven braderie Kersenfeest


Geen kraam maar iets anders moois te bieden, neem dan  contact met ons op. 

👇👇👇

E-mailen
Map
Info
Instagram